DE OMGEVING- Costa tropical-

De kustlijn van Granada wordt Costa Tropical genoemd vanwege de hoge gemiddelde temperatuur gedurende het hele jaar. Tel daarbij op de ideale situatie van irrigatie door het smeltwater uit de Sierra Nevada, dat resulteert in de ideale omstandigheden voor het verbouwen van suikerriet, avocado’s en een variëteit aan tropisch fruit dat u normaal gesproken in meer zuidelijke klimaten aantreft. Er zijn verschillende plaatsen langs deze kust die zeker de moeite van een bezoek waard zijn.


ALMUÑECAR


Almuñecar is populair bij Spaanse bezoekers en heeft een interessant historisch centrum, een aantal zeer aantrekkelijke stranden gelegen in een baai met prachtige rotsformaties. In Almuñecar is het goed winkelen, het biedt een uitgebreid scala aan bars en restaurants en elke eerste zaterdag van de maand is er de grote antiek/rommel markt.


SALOBREÑA


Het juweeltje van de Costa Tropical is Salobreña, een verzameling authentieke witte huisjes die als het ware tegen de rots aangeplakt lijken. Aan de top van het oude centrum is een Moors kasteel dat zeker een bezoek waard is. In de historische wijk vindt u tevens diverse restaurants die u tijdens het eten een fantastisch uitzicht bieden. Ook langs het strand vindt u winkeltjes en restaurants.

LA HERRADURA


La Herradura, is genoemd na de hoefijzer vorm van haar baai. Aan het strand, met een houten pier, vindt u diverse barretjes en originele chiringuito´s. Ondanks een aantal moderne projecten aan de buitenkant van het dorp, heeft het oude centrum haar vriendelijke karakter behouden.